YEŞİL ALTYAPI REHBERİ İLE İLGİLİ ÖNEMLİ BİLGİLER PAYLAŞILDI

Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Konferanslar Serisi’nin 68.si kapsamında ve Peyzaj Mimarlığı Ayı Etkinlikleri dolayısıyla düzenlenen “Yerel Yönetimler İçin Kent Rehberleri: Yeşil Altyapı Rehberi” başlıklı program, çevrim içi olarak gerçekleştirildi.
 Tarih: 25-04-2022 17:11:25
YEŞİL ALTYAPI REHBERİ İLE İLGİLİ ÖNEMLİ BİLGİLER PAYLAŞILDI

Moderatörlüğünü Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aybike Ayfer Karadağ’ın yaptığı programa; Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haldun Müderrisoğlu, davetli konuşmacı Ankara Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nilgül Karadeniz, Düzce Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Başkanı Prof. Dr. Osman Uzun ile öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Programın açılışında konuşan Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haldun Müderrisoğlu, Peyzaj Mimarlığı Bölümü’nün göz bebekleri olduğunu ve akredite olma başarısı gösterdiğini ifade etti. Davetli konuşmacı Prof. Dr. Nilgül Karadeniz’in uluslararası bağlantıları ve yayınları için kutlayan Müderrisoğlu, başarılarının devamını diledi.

Ankara Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nilgül Karadeniz, sunumunda Cumhurbaşkanlığı koordinasyonunda hazırladıkları Yeşil Altyapı Rehberi hakkında önemli bilgiler paylaştı. Kentsel yaşam kalitesinin yükseltilmesi amacıyla ilk olarak Açık Alanlar ve Peyzaj isminin daha sonra Yeşil Altyapı Rehberi’ne dönüştüğünü söyleyen Prof. Dr. Karadeniz, yeşil altyapı kavramını; şehirlerdeki doğal veya tamamen yapay altyapıları tasarlayarak, kentlerde doğal sürecin (su, toprak, bitki ve yaban yaşamı süreci) gerçekleşmesine izin veren bir planlama yaklaşımı olarak tanımladı.

Öncelikle odak kavramların belirlendiğini dile getiren Karadeniz, daha sonra Yeşil Altyapı Bileşenleri, Yeşil Altyapının Sağladığı Faydalar ve Temel İlkeler başlıklarında rehberi oluşturduklarını sözlerine ekledi. Temel ilkeleri; çok işlevlilik, bağlantılılık, ekolojik ve sosyal kapsayıcılık, bütünsellik şeklinde sıralayan Prof. Dr. Nilgül Karadeniz, daha sonra rehberin dayandığı yasal çerçeve, uluslararası destek programları, sivil toplum kuruluşları, yeşil altyapı adımları ve örnek çalışma ile sunumunu noktaladı.

  HABER GALERİ
  Bu haber 381 defa okunmuştur.
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER EĞİTİM Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI