Tuğba Özcan'dan Yeniden Refah Partisi'ne sert sözler

DEVA Partisi Düzce İl Başkanı Tuğba ÖZCAN, Yeniden Refah Partisi'nin yapmış olduğu açıklamaya sert bir şekilde yanıt verdi.
 Tarih: 29-04-2023 18:25:25
Tuğba Özcan'dan Yeniden Refah Partisi'ne sert sözler

Tuğba Özcan'ın açıklaması şöyle; "Yeniden Refah Partisi’nin siyasete kadını dahil ettiğini zanneden, kadının sadece ismini ve gölgesini koyan be kadınlarımızı bilinç altlarında hiç varolmayan bir görüntü veriyor olmasını hem bir kadın hem de bir kadın siyasetçi olarak üzülerek görmekteyim.

İnandığımız dinimize göre çalışmak ya da ticaret yapmak günah değildir. Fakat ne yazıktır ki; İslamiyette kadın haklarını  hep kendi çıkarları doğrultusunda kullanan hatta 4 kadınla evlenmeyi kendilerine hak gören zihniyetle hep karşı karşıya kaldık. Peygamber Efendimiz Hatice Validemiz ile evlendiğinde, Hatice Validemiz ticaretle uğraşmaktaydı ve evlendikten sonra da ticarete devam etmişti. Yani İslam dinimize göre kadınların çalışması ya da ticaret yapmaları günah değildi.

Osmanlı Döneminde kadınlara denetim ve çalışma gibi birçok konuda haklar tanınmış; Cumhuriyet Döneminde de kadınlara eşit haklar tanınması en önemlisi de insan olarak var olduğunun benimsenmesi yolunda çığır açılmıştır.

Kadınlarımız savaş meydanlarında devletimizin bekası için cansiperhane savaşarak şanlı ordumuzun en büyük destekçisi ve yardımcısı olmuştur.

Yani hep vardık ve hep var olmaya devam edeceğiz… Tıpkı kurtuluşumuza damga vuran Nene Hatun gibi. Tıpkı cepheye 9 aylık çocuğu ile silah taşırken donarak ölen ve şehit olan Şerife Bacı gibi.

Türkiye Yüzyılı olan 2023 yılında hala kadının sadece evde oturan, çocuk doğurup yemek yapan, başka bir yeteneğinin olmadığını düşünen, basit, egomanist ve kendini her bakımdan yetersiz hisseden beyefendilerin yönetmeye çalıştığı siyasi zihniyetle yine karşı karşıyayız. 

Korkmayın bu kadar kadınlardan! Sizden daha başarılı olurlar, sizi tarihe gömerler diye düşünmeyin. 

Biz kadınlar anaç ruhlu, aydınlık geleceğe umutla bakan, demokratik ve eşit yaşam hakkını savunan, bu bağlamda da gelecek nesilleri yetiştiren öğretmenleriz aslında. İleride sizi yönetecek kişileri şu anda bizler yetiştiriyoruz.
Kutsal dinimizde sizlerinde bildiği üzere “Cennet annelerin ayaklarının  altındadır.".

Kadınların her alanda yetkin ve etkin olmalarını savunan biri olarak, varmış gibi gösteren ve bu gölgeden oy devşirmeye çalışan zihniyeti kınıyorum. 

Kadının olmadığı yerde çiçek açmaz.

Eğer vekil adayınız fotoğrafının konulmasını istememiş ise bir kadın olarak buna saygı duyarım fakat ozaman da neden vekil adayı olduğunuzu soralım?
14 Mayıs seçimlerinde karar verirken özellikle annelerime, akranlarıma, kız kardeşlerime sesleniyorum; sesiniz olacak, insan yerine konulduğumuz, eşit yaşam hakkı ve özgürlüğümüzün korunduğu yerde olalım. Varlığımız ve çocuklarımızın geleceği için, bu çirkin düşünce ve davranışların karşısında duralım. Duralım ki hadlerini bilsinler.

Yeniden Refah Partisi’ni, Türkiye'nin ve Düzce'nin güçlü, aklı selim, çalışkan kadınlarına havale ediyorum.

Karanlıkta bıraktığınız tam olarak kimdir?
Gölge etmeyin başka ihsan istemez"

Etiketler
  Bu haber 157 defa okunmuştur.   Kaynak: Haber Merkezi
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER YEREL Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI