TİYATRO ELEŞTİRMENLİĞİ VE DRAMATURJİ BÖLÜMÜ’NDE “KARİYER PLANLAMA-AKADEMİ” BAŞLIKLI SÖYLEŞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’nin düzenlediği “1. Sahne Sanatları Günleri” etkinliğinde İstanbul Üniversitesi Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Oğuz Arıcı, “Kariyer Planlama-Akademi” başlığı altında bilgi ve deneyimlerini paylaştı.
 Tarih: 29-04-2022 09:19:24
TİYATRO ELEŞTİRMENLİĞİ VE DRAMATURJİ BÖLÜMÜ’NDE “KARİYER PLANLAMA-AKADEMİ” BAŞLIKLI SÖYLEŞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Moderatörlüğünü Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Arş. Gör. Dr. Hatice Şaşmaz’ın yaptığı çevrim içi etkinliğinde Doç. Dr. Oğuz Arıcı, önceden tiyatronun bir meslek olarak görülmediğini, ancak bugün sahne sanatlarının, tiyatronun, sinemanın bir sektör haline geldiğini vurgulayarak, eski anlayışın değiştiğini ifade etti.

Kişinin kendisini tanımasının önemine değinen Arıcı, kendisini iyi tanıyan bireyin ne yapıp ne yapamayacağını da doğru bir şekilde anlayacağını ve doğru bir kariyer yönetim süreci geçireceğini söyledi. Mesleğine aşık olmayan bir kişinin o işte başarılı olamayacağının altını çizen Doç. Dr. Oğuz Arıcı, Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji mesleğinin birçok alanda uzmanlık gerektirdiğini, dolayısıyla sürekli araştırıp, inceleme içerisinde olunacağını söyledi.

Kariyerinde akademisyenlik hedefleri olanlar için ise; araştırma incelemeyi seven, sürekli okuma yazma ile iç içe olmaktan mutluluk duyan kişilerin akademisyen olabileceğini dile getiren Doç. Dr. Oğuz Arıcı, akademisyenlikte mesai kavramı olmadığını, sürekli çalışmak gerektiğini dile getirdi.

Bölümü tercih edecek öğrenciler için de bazı tavsiyelerde bulunan İstanbul Üniversitesi Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Oğuz Arıcı, bu bölümde sadece sahnede tiyatro gösterimi olmadığını, teorik bilgilerin de ders kapsamında olduğunu anımsattı. Bu bilince sahip olmayan öğrencilerin eğitimini yarıda bıraktıklarına tanık olduğunu ifade eden Arıcı, bölümde bilinçli şekilde gelen, hatta 2. üniversite eğitimi alan öğretmenlerin, mühendislerin olduğunu söyledi.

  HABER GALERİ
  Bu haber 445 defa okunmuştur.
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER EĞİTİM Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI