Tarım ve Orman Bakanı Kirişci, Mersin'de

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Mersin programı kapsamında ilk olarak Vali Ali Hamza Pehlivanı ziyaret etti.
 Tarih: 12-08-2022 22:00:00
Tarım ve Orman Bakanı Kirişci, Mersin'de

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, bir dizi programa katılmak üzere Mersin'e geldi. Bakan Kirişci, programı kapsamında ilk olarak Mersin Valiliği'ni ziyaret etti. Bakan Kirişci'yi burada Vali Ali Hamza Pehlivan, bölge milletvekilleri, belediye başkanları ve kent protokolü karşıladı. Protokolle selamlaşan Bakan Kirişci, daha sonra şeref defterini imzaladı.



ÜRETİCİLER BULUŞMASINA KATILDI

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, bir dizi programa katılmak üzere geldiği Mersin'de eski Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Vali Ali Hamza Pehlivan ve bölge milletvekilleriyle birlikte Erdemli ilçesine bağlı Sarıpınar Yaylası'nda Sarıpınar Koyun Keçi Birliği Başkanlığı'nca düzenlenen 'Üreticiler Buluşması'na katıldı.

Burada konuşan Bakan Kirişci, üreticilere verilen destelerin artarak devam edeceğini söyledi. Bakan Kirişci, "Dünya ülkeleri Rusya- Ukrayna savaşı ile tarımın önemini daha da iyi anladı. Tüm dünya tahıl ve gıda krizi yaşarken ülkemiz bu sorunları yaşamadı. Birçok ülkede marketlerde raflar boşalırken bizim ülkemizde insanlarımızın her zaman ulaşabileceği ürünler olmuştur.

Dünyada un ve şeker çok önemli. Ülkemizde bu ürünlerin üretilmesine büyük önem veriyoruz. Çiftçilerimize ve üreticilerimize desteklerimiz devam ediyor. İnşallah bu desteklerimiz yemde de devam edecek. Karadeniz’de çıkarılacak olan doğalgazımızla birlikte inşallah hayvan yeminde de kendimiz üretime geçebileceğiz. Buraya davet ettiğiniz için ve sizlerle birlikte olmaktan çok mutlu oldum” dedi. Konuşmanın ardından Mersin Damızlık Koyun ve Keçi Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Akdoğan Bakan Kirişci’ye teşekkür plaketi verdi.

Mehmet DOĞANER/ MERSİN, (DHA)

Etiketler
  Bu haber 5767 defa okunmuştur.   Kaynak: UlusalAjans
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER SİYASET Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI