SGK BİYOMETRİK KİMLİK DOĞRULAMA PROJESİNİ BAŞLATIYOR.

Biyometrik Kimlik Doğrulama Sistemi Yeniden Açılması (2022/1) hakkında duyurusu yapıldı.
 Tarih: 05-05-2022 14:03:54   Güncelleme: 05-05-2022 15:03:54
SGK BİYOMETRİK KİMLİK DOĞRULAMA PROJESİNİ BAŞLATIYOR.

29.04.2022

Bilindiği üzere, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkisini göstermiş olan pandemi sebebiyle, Kurumumuzla sözleşmesi bulunan özel sağlık hizmet sunucularında kullanılmakta olan Biyometrik Kimlik Doğrulama Sistemi uygulama zorunluluğu 11.03.2020 tarihinden itibaren Kurumumuz web sayfasında yayımlanmış olan duyuruya istinaden kaldırılmıştı.

Pandeminin etkisinin azalması, aşı uygulamasının yaygın olarak yapılması ve Kurumumuzca görülen lüzum üzerine 01.06.2022 tarihinden itibaren özel sağlık hizmet sunucularında Biyometrik Kimlik Doğrulaması Uygulamasının yeniden başlatılması kararı alınmıştır.

Konuyla ilgili olarak Kurumumuzla sözleşmeli özel sağlık hizmet sunucularınca ileride yaşanabilecek olan mağduriyetlerin önlenebilmesi amacıyla, gerekli tedbirlerin zamanında alınarak sistemlerin hazır hale getirilmesi önem arz etmektedir.

Tüm özel sağlık hizmet sunucularına önemle duyurulur.

Mortek Teknoloji Genel Müdürü Murat Albayrakoğlu; Malumuzun üzere dünyamız ve ülkemiz 2 yılı aşkın bir süre boyunca dünya tarihinin en garip zorlu sürecini pandemi ile birlikte yaşadık. 26 Aydır insanlık Pandemi ile savaştı ve şükürler olsun kazanan insanlık oldu. 26 aydır yaşanan zorlu süreç sona erdi. Sağlık Bakanlığımıza, gerek Çalışma ve Sosyal Güvenlik Başkanlığına süreç yönetimlerindeki başarılarından dolayı kutluyor, teşekkür ederim. 

Biyometrik Kimlik Doğrulama Projesi Sosyal Güvenlik Kurumu adına çok değerli bir proje olmaktadır. Kamunun düzenleyici ve denetleyici özelliğini ileri teknoloji ile sağlamaktadır. Kamunun mali kaynakları ve insan gücü kullanılmadan kamu yararı sağlayan güzide projelerin başında yer almaktadır. Sağlık sektöründe yaşanacak olası suistimalleri tamamen ortadan kaldıran Biyometrik Kimlik Doğrulanma Sistemi Özel hastane tarafını da olası yaşanacak suistimaleri açısından da korumaktadır. 

Özel Sağlık Kuruluşlarına yaklaşık 9 yıldır hizmet vermekteyiz. Tüm Türkiye'de binlere yaklaşan müşterilerimiz bulunmaktadır. Bu süreçte tarafımıza ulaşmak için 7/24 hizmet vermeyi planladık. Şirket olarak süreci en hızlı şekilde yönetecek alt yapıları geliştirdik. 

Dolayısı ile 9 yılı geçmiş tecrübemizi süreci yönetmede ciddi fayda sağlayacaktır. İletişim numaralarımıza buradan da paylaşmak isterim. Bu iletişim numaralarını ne zaman ararsanız mutlaka tecrübeli ekiplerimizden biri cevap verecek çözüm üretecektir. 

Burada en çok sevindiğimiz konu insanlığın hastalığa karşı kazandığı savaştır. Normale dönmenin mutluluğu her şeyin ötesindendir. Çok yakın gelecekte Sayın Cumhurbaşkanımızın da yaptığı açıklamada da belirttiği gibi maskelerden de tamamen kurtulacağız. Esas mutluluk verici bu tarafta olmaktadır. 

Özetle üzerinde çalıştığımız Biyometrik Kimlik Parmak Damar okuma projesi hem kamusal anlamda ciddi ekonomik fayda sağlıyor hem özel hastaneleri olası problemlerden korumaktadır. Başka iyi tarafı da var tüm paydaşlara karşı faydalı proje yönetmenin de iyi tarafları oldukça çok. 

 

0542 228 3181 – 0531 134 53 81 – 0542 681 53 81 – 0212 777 93 68-89 Numaralar ve info@necbiyometrik.com muhasebe@necbiyoemtrik.com @kubra@necbiyometrik.com

Tüm iletişim numaralarımızdan 7/24 ulaşabilirsiniz. 

 

 

  HABER GALERİ
  Bu haber 493 defa okunmuştur.
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER SAĞLIK Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI