Şahintepe Mahallesi sakinleri imar yasasına itiraz için toplu dava açtı

Başakşehir Şahintepe Mahallesine yapılmak istenen kentsel dönüşüme ve çıkarılan imar yasasına karşı mahalle sakinleri bugün Bölge İdare Mahkemesi binasına giderek toplu olarak iptal davası açtı.
 Tarih: 09-12-2022 14:00:00
Şahintepe Mahallesi sakinleri imar yasasına itiraz için toplu dava açtı

Başakşehir ilçesindeki Şahintepe Mahallesi'ne yapılmak istenen kentsel dönüşüm projesine mahalle sakinlerinin gösterdiği tepkiler devam ediyor. Şahintepe Barınma Hakkı Meclisi bugün Bağcılar Mahmutbey Mahallesi'nde bulunan İstanbul Bölge İdare Mahkemesi Başkanlığı önünde toplantı. 

Grup, 15 Aralık 2020 tarihinde askıya çıkan imar uygulamasına karşı dava açmadan önce basın açıklaması yaptı ve sloganlar attı. Grup adına basın açıklamasını Kübra Altay ve Cengiz Tokmak okudu. Basın açıklamasının yapıldığı sırada grup ara ara sloganlar attı. Açıklamanın ardından yaklaşık 100 mahalle sakini imar yasasının iptali için dava açmak üzere İstanbul Bölge İdare Mahkemesi Başkanlığı binasına girdi. 

''9 AYDIR ÇOK BÜYÜK MÜCADELELER VERİYORUZ''

Barınma Hakkı Meclisi'nin koordinasyonunu yapan mahalle sakinlerinden Nagihan Kamçı gazetecilerin sorularını yanıtladı. Mahalleli olarak sorularına muhatap bulamadıklarını ifade eden Kamçı, "Biz yerlerimizin kesildiğini, bölündüğünü söylediğimiz halde bize cevaplar verilmedi. Bütün sorularımız cevapsız bırakıldı. Ayrıca bu pandemi döneminde yapıldı. Biz evden çıkamıyorken bize bir askı çıktı. Şahintepe'den Ataşehir'e kim gidebilir. Bu askı Ataşehir'de çıktı. Bugün hukuk mücadelemize başladık ve davalarımızı açıyoruz. Hukuk yoluyla hakkımızı sonuna kadar arayacağız. " diye konuştu.

Etiketler
  Bu haber 5734 defa okunmuştur.   Kaynak: UlusalAjans
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI