Rektör, öğrencilere ücretsiz yemek getiren belediyeyi üniversiteye sokmadı

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi yönetimi, CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin üniversite öğrencilerine ücretsiz yemek hizmetine kapıları kapattı. Kampüs içine girmelerine izin verilmeyen belediye ekipleri, üniversite kapısı önünde yemek dağıtımını sürdürdü. Yüzlerce metre kuyrukta bekleyip yemek alan öğrenciler; kaldırımda ve araba lastiklerinin üzerine oturarak toz içinde yemeklerini yiyebildi.
 Tarih: 21-10-2022 11:42:57
Rektör, öğrencilere ücretsiz yemek getiren belediyeyi üniversiteye sokmadı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin üniversite öğrencilerine, hafta içi kampüste ücretsiz yemek hizmetine Katip Çelebi Üniversitesi yönetiminden izin çıkmadı. Kampüs içerisine girmeleri engellenen İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı personeli de çareyi üniversite kapısı önünde yemek dağıtmakta buldu. Yüzlerce metre kuyruk oluşturan öğrenciler, aldıkları yemeklerini kaldırımda toz içinde, bir araba üzerinde ya da etrafta buldukları bir araba lastiği üzerine oturup yedi.

“NİYE YASAKLADI BİLMİYORUZ”

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel ise dün yemek dağıtımının yapıldığı Katip Çelebi Üniversitesi’nin Çiğli’deki ana kampüsü önünde ANKA Haber Ajansı’na konuştu. Üniversite rektörü Saffet Köse’ye tepki gösteren Sertel şöyle konuştu:

– Kaldırımlarda, araba lastiklerinin üzerinde, tozun toprağın içerisinde çocuklar yemek yemek zorunda kalıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, bütün üniversitelerde sabahları öğrencilere çorba ve ekmek ikram ediyor. Akşamları da yemek ikram ediyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e teşekkür etmek lazım. Bütün üniversite öğrencilerine, yemek isteyen herkese Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı aracılığıyla bu hizmeti görüyor. Diğer üniversitelerin hepsinde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin araçları kampüsün içerisine giriyor ve yemeği orada dağıtıyor. Üniversite öğrencileri de yemeği alıyorlar, yemekhanede, banklarda, sıralarda ya da yemek yenilen yerlerde yiyorlar.

Etiketler
  HABER GALERİ
  Bu haber 232 defa okunmuştur.
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER EĞİTİM Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI