Norveç’te Freya adlı dev deniz aygırı uyutuldu

Norveç’te Oslo fiyordunda görülen 600 kilogram ağırlığındaki dev deniz aygırı ‘Freya’, insanlar için risk oluşturduğu gerekçesiyle uyutuldu.
 Tarih: 15-08-2022 16:00:00
Norveç’te Freya adlı dev deniz aygırı uyutuldu

 

Norveç Balıkçılık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Yakın zamanda Oslo fiyordunda görülen deniz aygırı, kontrollü bir çalışma kapsamında Norveç Balıkçılık Müdürlüğü tarafından uyutuldu. Norveç Balıkçılık Genel Müdürü Frank Bakke-Jensen, deniz aygırının ötanazi kararının, insan güvenliğine yönelik devam eden tehdidin genel değerlendirmesine dayanılarak verildiğini söyledi” denildi.

“HER TÜRLÜ YOLU DÜŞÜNDÜK”

Bakke-Jensen, Freya’nın bölgeden taşınması dahil olmak üzere her türlü yolu düşündüklerini ancak uygulanabilir tek seçeneğin uyutmak olduğunu belirtti. Bekke-Jensen, “Olası tüm çözümleri dikkatlice düşündük. Freya’nın refahını hiçbir şekilde sağlayamayacağımız sonucuna vardık. Freya’yı başka bir yere taşımak, Norveç Deniz Araştırmaları Enstitüsü tarafından kapsamlı bir şekilde düşünüldü. Böyle bir operasyonun karmaşıklığı, bunun uygulanabilir bir seçenek olmadığı sonucuna varmamıza neden oldu. Kararın kamuoyunda tepkilere yol açabileceği gerçeğini anlıyoruz, ancak bunun doğru bir karar olduğundan eminim. Hayvan haklarına büyük saygı duyuyoruz, ancak insan hayatı ve güvenliği her şeyden önce gelmeli” diye konuştu.



 

Etiketler
  Bu haber 5749 defa okunmuştur.   Kaynak: UlusalAjans
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER DÜNYA Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI