Modern Karton taşeron işçilerin parasını ödemiyor

İçeride iki aylık maaş ve kıdem tazminatı alacağı olan işçiler, işten çıkarıldıklarında sigortalarının asgari ücret üzerinden yatırıldığını, fabrikada büyük bir hak gaspı yapıldığını belirtti.
 Tarih: 18-01-2023 15:11:20
Modern Karton taşeron işçilerin parasını ödemiyor

Eren Holding bünyesinde faaliyet yürüten ve Tekirdağ’da bulunan Modern Karton fabrikasında Mitek adlı taşeron firma adına boru kaynak işi yapan 30 işçi geçtiğimiz Haziran ayında ücretlerini alamadığı için iş bırakmış ve Patronların Ensesindeyiz Ağı’na ulaşmışlardı. İşçiler örgütlü duruşlarıyla maaşlarını almayı başarmışlardı.

Fabrika bünyesinde aldığı iş azaldıkça personel azaltan mitek firması yılsonu itibariyle çıkışını verdiği işçilerin ücretlerini ödemedi. İşçilerin çıkışları yapıldığında fark ettikleri bir başka başlık, sigortalarının asgari ücret üzerinden yatırılmış olması oldu.

İçeride iki aylık maaş ve kıdem tazminatı alacağı olan işçiler, işten çıkarıldıklarında sigortalarının asgari ücret üzerinden yatırıldığını, fabrikada büyük bir hak gaspı yapıldığını ve haklarını almak için mücadele edeceklerini belirtti.

Etiketler
  HABER GALERİ
  Bu haber 219 defa okunmuştur.
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER FLASH Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI