Kemerköy sakinlerinin yeşil direnişi 11’inci gününde

İstanbul’da, Demirören Grubu’nun kredi borçlarına karşılık Ziraat Bankası’na geçen Göktürk Mahallesi’ndeki Kemerköy Sitesi’nin yeşil alanına Emlak Konut GYO’nun inşa edeceği projeye karşı bölge halkının protesto eylemleri 11'inci gününde de devam etti.
 Tarih: 10-11-2022 15:52:08
Kemerköy sakinlerinin yeşil direnişi 11’inci gününde

İstanbul'da, Demirören Grubu'nun kredi borçlarına karşılık Ziraat Bankası'na geçen Göktürk Mahallesi'ndeki Kemerköy Sitesi'nin yeşil alanına Emlak Konut GYO'nun inşa edeceği projeye karşı bölge halkının protesto eylemleri 11’inci gününde de devam etti. SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği Kurucu Başkanı ve mahalle sakini Gülseren Onanç, “Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken'in burada bir açılışı olacağını öğrendik arkadaşlarımızla bir araya gelerek kendisine mesajımızı iletmek istedik. Ama kendisi gelmedi. Deniz Köken, bu talandan birinci derece sorumludur. Gelip bunu durdurmakla yükümlüdür” dedi.

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ'nin, Demirören Grubu'nun borçlarına karşılık Ziraat Bankası'na devredilen Göktürk Mahallesi'ndeki 224 bin metrekarelik arazideki inşaat çalışması sürüyor. Araziye konut inşa edilmesine karşı direniş başlatan mahalleli, bugün bir kez daha itirazlarını dile getirdi. Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’in bu sabah Göktürk Biltes Koleji'nde bir resim sergisinin açılışını yapacağını öğrenen mahalleli, kolejin önünde bir araya geldi. Ancak, Belediye Başkanı Köken, söz konusu açılışa katılmadı.

SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği Kurucu Başkanı ve mahalle sakini Gülseren Onanç, grup adına bir açıklama yaptı. Eyüpsultan Belediye Başkanı Köken’in bölgede yaşanan yeşil katliamından birinci derece sorumlu olduğunu öne süren Onanç, şunları söyledi:

“EYÜPSULTAN BELEDİYE BAŞKANI BİRİNCİ DERECE SORUMLUDUR”

Bugün 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü. Onun için ilk önce Kemerköy Sitesi’nin önünde direnişimizin 11'inci gününde Atatürk'ümüzü andık ve ona dedik ki, ‘Senin bizi görmek istediğin gibi direneceğiz memleketi talan eden yeşilimize çökenlerle mücadele edeceğiz.’ Sonra saat 10.00'da Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken'in burada katılacağı bir açılışta kendisine mesajımızı iletmek istedik. Mesajımız şu: ‘11 gündür bizim sitemizde hukuksuz, usulsüz bir şekilde talan devam ediyor. Ruhsat yok. Pazartesi günü belediyeyi ziyaret ettiğimizde gördük ki bizim önümüze konan bir ruhsat yok. Deniz Köken, Belediye Başkanı olarak bu talandan birinci derece sorumludur. Gelip bunu durdurmakla yükümlüdür. Gidip kendisini bu yönde uyardık, ‘Gelin bu talana son verin’ dedik.

DENİZ KÖKEN AÇILIŞA KATILMADI

Mimar Müdürlüğü’ne dilekçelerimizi bıraktık. Ama henüz bir sonuç alamadık. 10 gündür sesimizi duymayan, burada yapılan talana hiçbir şekilde cevap vermeyen Belediye Başkanı’na gelip buradaki talanı bir an önce durdur mesajı vermek üzere arkadaşlarımızla bir araya geldik. Gelmesi gereken saat 10.00'du. Şu anda saat 11.50. Bir saattir biz burada kendisini bekliyoruz, gelmedi. Sonra gelmeyeceği söylendi. 

DÖRT GÜNDÜR TALEP ETTİĞİMİZ RANDEVUYU VERDİ

Bu arada şu haberi aldık. Biz burada beklerken kendisinin özel kalemi bizi arayıp 4 gündür talep ettiğimiz randevuyu verdi. Saat 14:00’de bizi belediyeye beklediğini söyledi. Gideceğiz, bu talana bir an önce dur demesi için kendisini göreve davet ettiğimizi söyleyeceğiz. Eğer bir ruhsat süreci varsa, bütün bu usulsüzlüklere rağmen, bir an önce o ruhsat sürecinin durdurulması gerektiğini söyleyeceğiz. Direnişimizi devem ettireceğiz.”

Etiketler
  HABER GALERİ
  Bu haber 214 defa okunmuştur.
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER YAŞAM Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI