III. ULUSLARARASI GÖÇ VE MÜLTECİ KONGRESİ’NDE GÖÇ VE UYUM: GÜNCEL TARTIŞMALAR DEĞERLENDİRİLECEK

Düzce Üniversitesi 21-22 Ekim 2022 tarihlerinde Göç ve Uyum: Güncel Tartışmalar bağlamında III. Uluslararası Göç ve Mülteci Kongresi’ni Merkez Kampüsümüzdeki Mehmet Akif Ersoy Eğitim ve Kültür Merkezi İstiklal Konferans Salonu’nda düzenleyecek.
 Tarih: 27-04-2022 09:35:43   Güncelleme: 27-04-2022 10:33:43
III. ULUSLARARASI GÖÇ VE MÜLTECİ KONGRESİ’NDE GÖÇ VE UYUM: GÜNCEL TARTIŞMALAR DEĞERLENDİRİLECEK

Geçmişte olduğu gibi günümüzde de dünyanın farklı coğrafyalarında yaşanmakta olan savaş, çatışma, baskı ve geçim sıkıntısı gibi nedenlerin büyük nüfus hareketliliklerine yol açtığı görülüyor.  Kaynak ülkeden harekete geçen kitlelerin geçiş ve hedef ülkelerinde meydana getirdiği etkiler dikkate değer sonuçlar ürettiği biliniyor.

Göçün çok boyutlu yapısını ve etkilerini dikkate alan Düzce Üniversitesi, daha önce düzenlemiş olduğu I. Uluslararası Göç ve Mülteci Kongresi’nde günümüzdeki göç hareketlerini ve göçmen hareketliliğini ele almış, II. Uluslararası Göç ve Mülteci Kongresi’nde göç yönetimine dair sorunları ve imkânları tartıştı.  21-22 Ekim 2022 tarihlerinde düzenlenmesi planlanan III. Uluslararası Göç ve Mülteci Kongresi’nde ise göç ve uyum meselesi sağlık, eğitim, sosyo-ekonomik destekler, kültürel ve sosyal değişim gibi çeşitli açılardan tartışılarak değerlendirmelerde bulunulacak.

Yurt İçinden ve Yurt Dışından Uzman ve Akademisyenler Katılacak

Göç Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Başkanlığında, Dil, Tarih ve Kültürel Zenginlikleri Araştırma ve Uygulama Merkezi [DÜKMER]  ve Düzce Üniversitesi Ortadoğu ve Afrika Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi [ORAFMER] katkılarıyla düzenlenecek olan Kongre’ye yurt içi ve yurt dışından göç alanında uzman 55 akademisyen katılacak. 13 oturum halinde 2 gün sürecek olan kongrede 52 bildiri sunulacak. Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar tarafından yönetilecek olan açılış oturumunda Prof. Dr. Ahmet İçduygu, Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel, Prof. Dr. Ulaş Sunata ve Doç Dr. Lucy Williams yer alacaklardır.

Geniş bir değerlendirmenin yapılacağı kongrenin diğer oturum başlıkları: “1) Uyum Sürecine Katkı Sağlayan/Engelleyen Faktörler, 2) Toplumsal Cinsiyet Perspektifinden Göç ve Uyum Tartışmaları, 3) Politika ve Uygulamada Göç ve Uyum Tartışmaları, 4) Uluslararası Politikada Göç, 5) Yerlerinden Edilen Kimseler ve Göç Edebiyatı, 6) Uyum Sürecinde Göçmen Sağlığı ve Psikolojisi, 7) Göçmenlerin Sosyo-ekonomik Hayattaki Varlığı, 8) Göçmen Çocukların Eğitimi ve Okul Kültürüne Entegrasyonu, 9) Göçmen Öğrencilerin Okul Deneyimleri, 10) Göçmenler ve Yerliler: Karşılaşmalar ve Yansımalar, 11) Uyum Sürecinde Göçmenlerin Gündelik Hayatı, 12) Göçmenlerin İstihdamdaki Yeri ve Kamunun Göçmenlere Yaklaşımı” şeklinde belirlendi.

21-22 Ekim 2022’de uzman ve akademisyenlerin katılımıyla göç ve uyuma dair güncel tartışmaların ve yönelimlerin ele alınacağı III. Uluslararası Göç ve Mülteci Kongresi, ilgililerin ve bilgi sahibi olmak isteyenlerin katılımına açık olacak.

Kongre ile ilgili daha geniş bilgiye http://ugmk.duzce.edu.tr internet adresinden ulaşabilirsiniz.

 

  HABER GALERİ
  Bu haber 437 defa okunmuştur.
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER EĞİTİM Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI