'Gökbey'in turboşaft motoru dişli kutusu TEI'ye teslim edildi

Eskişehirde, Alp Havacılık tarafından tasarlanarak üretilen, Gökbey helikopterinde kullanılacak TEI-TS1400 turboşaft motoru aksesuar dişli kutusu (ADK), TUSAŞ Motor Sanayii A.Ş.ye (TEI) teslim edildi.
 Tarih: 10-11-2022 16:00:00
'Gökbey'in turboşaft motoru dişli kutusu TEI'ye teslim edildi

Alp Havacılık tesislerinde gerçekleştirilen ADK ikinci prototip teslim törenine TEI Genel Müdürü Prof. Dr. Mahmut F. Akşit, Alp Havacılık Genel Müdürü Şenay İdil, TEI tasarım ekibi yönetici ve mühendisleri ile Alp Havacılık tasarım birimi ekibi yöneticileri, mühendisleri ve projeye destek olan birim yöneticileri katıldı. Törende konuşan Alp Havacılık Genel Müdürü Şenay İdil, dişli kutusunun tasarımını ve üretimini gerçekleştirmekten dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirterek, “Alp Havacılık olarak ikinci aksesuar dişli kutusunu teslim ediyoruz. Bu zamana kadar birçok ürün teslim ettik ancak bu ürün bizim için çok farklı çünkü ekip olarak tasarladık ve üretimini gerçekleştirdik. Alp Havacılık'ın genel stratejisine uygun olarak tamamen dikey entegre bir yapı altında bunu gerçekleştirdik. Bu projede emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum" dedi. 

Aksesuar dişli kutusu üretiminin Türkiye için önemli başarı olduğunu kaydeden TEI Genel Müdürü Mahmut F. Akşit ise “Böyle bir ilki başarmak Türkiye için önemli bir dönüm noktası. Dişli kutusu tasarımı konusunda hem Alp Havacılık ekiplerine hem de kendi ekibime Alp Havacılık tasarım ekibine vermiş oldukları destek için teşekkür ediyorum. El birliği ile Türkiye'ye bu teknolojiyi kazandırmış olduk. Bugün Türkiye havacılığı için tarihi bir anı yaşıyoruz. Çok önemli bir iş başardık. İnşallah aynı hızla devam edeceğiz ve seri imalat sonrası uçtuğunu göreceğiz. Ortaya konulan emek ve yapılan yatırımlarla Türkiye'miz için uçan, iş gören bir sisteme dönüşecek" diye konuştu. 

Konuşmaların ardından imza töreni gerçekleştirildi.

Your browser does not support the video tag.

Etiketler
  Bu haber 5770 defa okunmuştur.   Kaynak: UlusalAjans
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI