Ev sahibi ve kiracı olanlara duyuru yapıldı! Artık e-Devlet üzerinden yapılacak

Ev sahibi ve kiracılar için çok önemli bir duyuru yapıldı. Yapılan duyuruda sözleşmelerin e-Devlet üzerinden yapılabileceği ifade edildi.
 Tarih: 27-03-2023 11:34:37
Ev sahibi ve kiracı olanlara duyuru yapıldı! Artık e-Devlet üzerinden yapılacak

Milyonlarca ev sahibi ve kirada oturan vatandaşı ilgilendiren bir gelişme yaşandığı belirtilerek kira sözleşmelerine düzenleme geleceği bildirildiği Bu düzenleme doğrultusunda kira sözleşmeleri e-Devlet üzerinden yapılacağı belirtildi ve bu düzenleme için harekete geçildiği aktarıldı.

Kiracı ve ev sahiplerini ilgilendiren karar alındığı belirtilerek kira sözleşmelerinin e-Devlet üzerinden yapılması için çalışma başlatıldığı ifade edildi. Bununla beraber kayıt dışı ekonomiyle mücadelede Hazine ve Maliye Bakanlığı, 291 kurum ve kuruluşla işbirliği yaparak 900 öneriyi değerlendirdiği vurgulanarak Bakanlık tarafından bu kapsamda, 2023-2025 dönemini kapsayan, “Kayıt Dışı Ekonomiyle Mücadele Eylem Planı”nı yürürlüğe koyulduğu aktarıldı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bu konu hakkında açıklama yapmıştı. Bakan Nebati açıklamalarında "Rekabet gücünü artırmak, vergi kaybının önüne geçerek sürdürülebilir büyümeyi sağlamak ve gelir dağılımını daha adaletli bir yapıya kavuşturmak için kayıt dışı ekonomiyle mücadelemize devam ediyoruz" ifadelerini kullandı. 

Bu kapsamda, kira sözleşmeleri de artık e-devlet üstünden yapılacağı belirtildi ve plan doğrultusunda karar alma süreçlerini desteklemek ve risk analizi çalışmaları yürütmek üzere kira sözleşmeleri, elektronik ortamda düzenleneceği ifade edilerek düzenlemenin 2024 yılı sonuna kadar tamamlanacağı ifade edildi.

Etiketler
  Bu haber 149 defa okunmuştur.   Kaynak: kamugundemi.com
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI