Düzce Üniversitesi ilerlemeye devam ediyor

Uluslararası üniversite sıralama indekslerinden SCIMAGO Institutions Rankings tarafından yapılan 2023 yılı sıralamalarına göre Düzce Üniversitesi, geçen yıla oranla büyük bir ilerleme kaydederek yine başarısını kanıtladı.
 Tarih: 31-03-2023 12:57:46
Düzce Üniversitesi ilerlemeye devam ediyor

Farklı performans ölçütlerine göre yapılan sonuçlara göre, Türkiye’deki 134 üniversitenin yer aldığı SCIMAGO 2023 araştırma sıralamasında (Research Rank) Düzce Üniversitesi, Türkiye’deki en başarılı 16. üniversite olurken, devlet üniversiteleri arasında ise 10. sırada yer aldı. Genel sıralamada (Overall Rank) ise Türkiye’deki üniversiteler arasında 26. olan Düzce Üniversitesi, devlet üniversiteleri sıralamasında 19. sıra ile üstün başarılarına bir yenisini ekledi.

Alt kategorilerdeyse birçok sıralamada ilk 10 içerisinde yer alma başarısı gösteren Düzce Üniversitesi, devlet üniversiteleri arasında; Building and Construction başlığında 2, Industrial and Manufacturing Engineering, Energy ve Psychology başlıklarında 4, Civil and Structural Engineering başlığında 5, Forestry, Mathematic ve Engineering başlıklarında 6. olurken, Computer Science alanında 7 ve Psychiatry and Mental Health alanında ise 9. sırada yer alarak yine ses getiren bir akademik başarıya imza attı.

Etiketler
  Bu haber 112 defa okunmuştur.   Kaynak: Haber Merkezi
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER YEREL Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI