DEĞİŞMEYEN TEK ŞEY, DEĞİŞİMİN TA KENDİSİDİR…

İnsanlar siyasi görüşünü ve siyasi duruşunu değiştirdiğinde, ülkemiz kamuoyu tarafından maalesef ki dünyanın en ahlaksız suçunu işlemiş algısı toplum nezdinde yaratılmaktadır.
 Tarih: 01-12-2021 16:40:44
DEĞİŞMEYEN TEK ŞEY, DEĞİŞİMİN TA KENDİSİDİR…

Sevgili oyucular öncelikle merhaba,

Bu yazımda biraz değişimden bahsedeceğim...

İnsanlar siyasi görüşünü ve siyasi duruşunu değiştirdiğinde, ülkemiz kamuoyu tarafından maalesef ki dünyanın en ahlaksız suçunu işlemiş algısı toplum nezdinde yaratılmaktadır.

Bu tip algılar yine maalesef bizim gibi zihinsel patinaj çeken ülkelerin en büyük sorunudur.

Geçmişteki birçok siyasetçi zaman içinde bulunduğu siyasi partide fikir ayrılığına giderek yolunu rotasını değiştirmiştir. Ya başka partiye geçmiştir. Yâda yeni bir parti kurarak yoluna devam etmiştir.

Örneklem yapacak olursak;

Rahmetli Adnan Menderes Cumhuriyet Halk Partisinden Aydın Milletvekilliği ile siyasi kariyerine adım atmışken 1945 yılında Demokrat Partiyi kurarak yeni bir siyaset yolu izlemiştir.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan Milli görüş gömleğimizi çıkardık, diyerek yeni bir siyasi akım yaratarak AK Partiyi kurmuştur.

Yine Süleyman Soylu Demokrat Partideyken en sert şekilde eleştirdiği hesap soracağız dediği AK Partinin A Takımında yer alarak siyasete AKP’nin İçişleri Bakanı olarak yoluna devam ediyor.

TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül DSP’den ayrıldıktan sonra CHP’ye daha sonra burası bizi kucaklamıyor ben ülkeyi kucaklayan bir parti kuracağım diyerek TDP’yi kurmuştur.

Bir diğer ayrılıkta CHP’den Cumhurbaşkanı adayı gösterilmesine rağmen Memleket Partisini kuran Muharrem İnce’dir.

Yine AK Parti’nin A takımı arasında yer alan Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan’da kendilerine yeni bir parti kurarak siyasi çizgilerini ve düşüncelerini değiştirdiklerini ifade etmişlerdir.

Aynı şekilde Meral Akşener Siyasete Doğru Yol Partisinde ardından da milliyetçi kimliği ile MHP çatısında umduğunu bulamayınca yeni bir hareket oluşturarak İYİ partiyi kurmuştur.

Takım tutar gibi partizanlık yapmanın kimseye özelliklede vatandaşlara bir faydası olmadığını siyasi parti liderlerimizin çizdiği yol haritasında çok net görebiliyoruz.

Sonuçta İnsan denen varlığı bizleri diğer canlı türlerinden ayıran temel en belirgin nitelik, aklını kullanarak düşünme faaliyetinde bulunmasıdır.

Buradan yola çıkarak bulunduğumuz topluluklar bizi aklın yolunda ilerlememize engel teşkil ediyorsa, fikri ve gayesi insana hizmetin dışında, menfi çıkar ilişkilerini korumak üzerinden ilerliyorsa,” Jim Rohn’un  dediği gibi, Bulunduğun yer seni memnun etmiyorsa yerini değiştir, ağaç değilsin”

Ve hepimizin kabul ettiği DEĞİŞMEYEN TEK ŞEYİN DEĞİŞİMİN TA KENDİSİ olduğudur.

 

 

 

Etiketler
  HABER GALERİ
  Bu haber 314 defa okunmuştur.
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER DÜNYA Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI