CHP’li Ali Haydar Kahraman, “Bu konu kıyaslanacak bir şey değil, yapan herkes şerefsiz! ''

CHP’li Ali Haydar Kahraman, “Bu konu kıyaslanacak bir şey değil, yapan herkes şerefsiz!
 Tarih: 13-12-2022 19:40:00
CHP’li Ali Haydar Kahraman, “Bu konu kıyaslanacak bir şey değil, yapan herkes şerefsiz! ''

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık ayı ilk toplantısında, İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.'nin 6 yaşında imam nikahı ile kendisinden 23 yaş büyük Kadir İstekli ile evlendirilmesiyle başlayan çocuk istismarı tartışmaları gündem oldu. CHP ve İYİ Partili meclis üyeleri, "Aile bakanı istifa", "İstismara Sessiz Kalma", "Suça ortak olma" dövizleri açarak protesto etti. CHP’li Meclis Üyesi Ali Haydar Kahraman, “Bu konu kıyaslanacak bir şey değil, siyaset yapılacak bir tarafı yok, yapan herkes şerefsiz” dedi.
‘BUNU YAPANLAR ŞEREFSİZ’
Ali Haydar Kahraman, başka bir konuyla ilgili söz aldığını ancak kendisinden önce konuşan Ak Parti Grup Sözcüsü Murat Türkyılmaz’ın konuşmasına atıfta bulunarak, “Benim kızım 98 doğumlu. Bu olayı yaşayan kızımızla aynı tarihte doğmuş. Bugün itibariyle 24 yaşında. Ben bunu duyduğumda gerçekten kızım gözümün önüne geldi. Bu işin ne kadar zor, ne kadar ahlaksız, ne kadar şerefsizce bir şey olduğunu anladım. Çünkü kızımı düşündüm. İnsan olan herkesin bunu düşündüğüne inanıyorum. Murat başkan memleketim olan Tunceli’den bir cem evi dedesi ve partimizden bir takım şeylerden bahsetti. Doğru bu şeyler yaşanmış. O cem evi dedesi de şerefsiz, bunu yapan CHP’li de şerefsiz, bu cemaatin lideri de şerefsiz, bunu yapanherkes şerefsiz. Bunun siyaset yapılacak bir tarafı yok.”
‘KIYASLANACAK BİR ŞEY DEĞİL’
AKP’li meclis üyelerinin cemaatlerle ilgili herhangi bir şey söylediğinde tepki gösterdiğini söyleyenKahraman,“CHP’nin haritasını gösterdiniz. Ben de AKP il başkanı, meclis üyesi, ilçe yöneticisi, ilçe başkanınYaşadıklarını gösterseydim. Bu kıyaslanacak bir şey değil” dedi.
MECLİS ÜYELERİ PROTESTO ETTİ
"Ben size tweet okuyacağım bakalım bilecek misiniz" diyen Kahraman Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın, "Çocuk istismarı insanlık dışı bir suçtur, sapkınlıktır. Hiçbir dine, ahlaka, geleneğe sığmaz. Mazereti kabul edilemez. Bu suçu işleyen, göz yuman, sessiz kalan herkes hesap vermelidir. Sürecin ben de takipçisi olacağım. Adaletin tecelli edeceğine ben de inanıyorum" tweetini okudu. Bu sırada CHP ve İYİ Partili Meclis üyeleri, ‘"Aile bakanı istifa", "İstismara Sessiz Kalma", "Suça ortak olma" dövizi açarak protesto etti.
‘NİYE GÖZALTI YOK NEDEN TUTUKLANMIYOR’
"Kim yazmıştır bunu" diye soran Kahraman, “Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan doğru yazmış. Aynı kabineye üye Aile Bakanı, ‘2020 yılından beri biz bu konuyu biliyorduk. 2020 yılından beri o çocuk korumamız altında. Biz gerekli hukuki desteği veriyoruz.’ Dedi. Peki, Tunceli’ndeki dede tutuklanmış. Bu işi yapan CHP’nin içinde bu işi yapanla tutuklanmış. Bu olayda niye gözaltı yok neden tutuklanmıyor” diye konuştu” ifadelerini kullandı.

 

Etiketler
  Bu haber 5870 defa okunmuştur.   Kaynak: UlusalAjans
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER SAĞLIK Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI