Brezilya'da gözaltına alınan Bolsonarocu sayısı bin 800'ü aştı

Brezilya Polisi, 8 Ocak günü devlet kurumlarına saldırılara katılan bin 800'den fazla kişinin gözaltına alındığını duyurdu.
 Tarih: 12-01-2023 13:36:40
Brezilya'da gözaltına alınan Bolsonarocu sayısı bin 800'ü aştı

Brezilya Federal Polisi Çarşamba günü yaptığı açıklamada, eski Cumhurbaşkanı Jair Bolsonaro'nun destekçileri tarafından 8 Ocak'ta ülkenin başkenti Brasilia'da düzenlenen saldırılara katılan toplam bin 843 kişinin gözaltına alındığını söyledi.

Açıklamada "Federal Bölge Askeri Polisi tarafından toplam bin 843 kişi Ulusal Polis Akademisine götürüldü. Gözaltına alınanların tümü Federal Polis tarafından tespit edildi ve terör, komplo, demokratik hukuk devletine kasıt, darbe girişimi, ifa, suça tahrik ve diğer suçlardan yargılanacaklar." denildi.

Yarısından fazlası tutuklandı

Polis, gözaltına alınanlardan bin 159'unun kimliğinin belirlendiğini, sorguya çekildiğini ve tutuklandığını ekledi. Saldırıların gerçekleştiği gün yaklaşık 209 kişi tutuklandı.

Polis, son 57 saatlik kesintisiz çalışmanın ve yaklaşık 550 polis memurunun seferber edilmesinin ardından, bunun tarihteki en büyük adli operasyon olduğunu söyledi.

Bolsonaro, Ekim ayında Brezilya'da yapılan başkanlık seçimlerini kaybetmiş ve görev süresi ile dokunulmazlığının bitmesine iki gün kala ülkeyi terk ederek ABD'ye yerleşmişti. Bolsonaro'nun destekçileri, seçim sonuçlarının açıklanmasından bu yana protestolarını artırdı ve Pazar günü çok sayıda hükümet binasına saldırı düzenledi. Polis, akşam saatlerinde binaların kontrolünü geri aldı.

Etiketler
  HABER GALERİ
  Bu haber 115 defa okunmuştur.
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI