Bakan Çavuşoğlu: Suriye'de terörle mücadelemiz kararlılıkla devam edecek

Bakan Çavuşoğlu: (Moskovada Türkiye-Rusya-Suriye üçlü görüşme) Faydalı bir görüşme olduğunu söyleyebilirim. Kalıcı bir barış ve istikrar için siyasi çözüm için rejimle angajmanın önemli olduğunu, rejimle ılımlı muhalefetin bir yol haritası üzerinde uzlaşması bakımından bu angajmanın önemli olduğunu düşünüyoruz.
 Tarih: 29-12-2022 14:00:00
Bakan Çavuşoğlu: Suriye'de terörle mücadelemiz kararlılıkla devam edecek

Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları;

- Önümüzdeki süreçte bu yol haritasının ikinci aşaması olarak Dışişleri Bakanları düzeyinde bir toplantının planlanması gerekiyor. Toplantının ne zaman gerçekleşeceği konusunda henüz somut bir takvim yok. Aynı şekilde 3'lü liderler toplantısı konusunda da somut bir tarih yok. Ama ocak ayı çok erken bir tarih böyle bir görüşme için, bizim görüşmemiz için bile erken olabilir.

- Suriye'de terörle mücadelemiz kararlılıkla devam edecek. Bu karaysa kara, havadansa havadan. Rejimle olan şu andaki angajman, yani doğrudan ya da dolaylı temaslar terörle mücadelemize engel değil.

- Angajman sürecini destekleyen ülkeler çok. Ama buna karşı olanlar da var, temkinli yaklaşanlar da var. Özellikle PKK'ya destek veren ülkeler, ABD ve bazı Avrupa ülkeleri bu diyaloğa sıcak bakmıyor.

- Yunanistan ve Kıbrıs konusunda ABD'nin dengeyi bozduğunu kendilerine de söyledik. Bu kadar silah vermeleri Yunanistan'a, bu dengeyi bozduklarının açıkça göstergesidir.

Etiketler
  Bu haber 5799 defa okunmuştur.   Kaynak: UlusalAjans
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER SİYASET Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI