Araç sahipleri aman dikkat!

Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte brent petrol fiyatlarında dalganlanma sürerken, benzin ve motorin fiyatları da indirim ve zam haberleriyle farklılık gösteriyor. Brent petrol fiyatları ve dövizdeki değişikliklerle birlikte güncel benzin ve motorin (akaryakıt) fiyatları merak ediliyor. Akaryakıt için indirim değil, zam geldi.
 Tarih: 01-06-2023 10:27:16
Araç sahipleri aman dikkat!

brent tipi petrolün varil fiyatı düşmeye başlamışken; /TL kuru yukarı yönlü harekete geçti. Benzinin litre fiyatına 66 kuruş zam geldi. Zam, bugün itibarıyla pompa fiyatına yansıdı.

Brent petrollerinde ve döviz kurlarında yaşanan hareketlilik devam ederken, milyonlarca vatandaş tarafından bugün LPG, Motorin ve Benzin zam ya da indirim uygulanacak mı merak konusu olmaya devam ediyor.

Brent petrol fiyatları haftaya hareketli başlamış olsa da, Brent petrollerinde yaşanan bu hareketlilik yerini düşüş bıraktı. Akaryakıt fiyatlarının bu durumdan etkilenip etkilenmeyeceği ise merak konusu oldu. Akaryakıt fiyatlarında yaşanan son dakika gelişmeler ve güncel akaryakıt fiyatları haberimizin devamında sizlerle...

Öte yandan Nijerya'da Devlet Başkanı Bola Ahmed Tinubu'nun petrol ürünlerine uygulanan sübvansiyonu kaldıracağını açıklamasının ardından ülkede akaryakıt fiyatları yükseldi.

Devlet Başkanı Tinubu'nun petrol ürünlerine uygulanan sübvansiyonu kaldıracağını açıklamasının ardından Nijerya'da akaryakıt fiyatları arttı. Litresi 185 nairaya satılan akaryakıt fiyatları 488-557 nairaya çıktı.

Nijerya'da Devlet Başkanı Bola Ahmed Tinubu'nun petrol ürünlerine uygulanan sübvansiyonu kaldıracağını açıklamasının ardından ülkede akaryakıt fiyatları yükseldi.Nijerya Ulusal Petrol Şirketinden (NNPC) yapılan açıklamada, ülkede bugünden itibaren başkent Abuja'nın yanı sıra eyaletlere göre benzin fiyatlarının artırıldığı belirtildi. 

ülkede litresi 185 nairaya (yaklaşık 0,40 dolar) satılan akaryakıt fiyatlarının 488-557 nairaya (1,06-1,21 dolar) çıktığı kaydedildi. Bu kararın piyasa gerçekleriyle uyumlu olduğu aktarılan açıklamada, "Fiyatlar piyasa dinamiklerini yansıtacak şekilde dalgalanmaya devam edecek." denildi. Nijerya'da 29 Mayıs'ta göreve başlayan Tinubu'nun yaptığı açıklamanın hemen ardından ülkede faaliyet gösteren özel petrol şirketleri akaryakıt satışını durdururken, devlete ait benzin istasyonlarının önünde kuyruklar oluşmaya başlamıştı. Nijerya'daki yakıt sübvansiyonu Nijerya, Afrika'nın ikinci büyük petrol üreticisi olmasına rağmen rafineri sayısının yetersizliği nedeniyle akaryakıtın neredeyse tamamını ithal ediyor. Hükümet, Ekim 2000'de halkın yaşamına kolaylık sağlamak için petrol şirketlerine doğrudan mali destek sağlayarak akaryakıt sübvansiyonu getirmişti. Devlet Başkanı Tinubu, yakıt sübvansiyonunun yoksulları değil sadece zenginleri kayırdığını ve maliyetin giderek arttığını belirterek, sübvansiyonu kaldıracağını açıklamıştı.

Brent petrol fiyatları haftaya oldukça hareketli başlayarak üst üste iki zam uygulamaya geçecekken son anda iptal edilmişti. En son ise benzine 66 kuruş zam uygulandı. Brent petrollerinde yaşanan bu hareketlilik yerini düşüş bıraktı. Brent petrollerinde yaşanan bu düşüşlerden akaryakıt fiyatlarının etkilenip etkilenmeyeceği milyonlarca vatandaş tarafından merak konusu oldu.

Brent petrol düşüş ile ilgili Sektör temsilcileri tarafından yapılan açıklamaya göre, bugün içerisinde akaryakıta zam ya da indirim uygulaması planlanmadığı bilgisi verildi.

Güncel akaryakıt fiyatlarında son durum ne?

Bugün LPG, Motorin ve Benzin zam ya da indirim uygulanıp uygulanmayacağı merak konusu olmaya devam ederken, güncel akaryakıt fiyatları ise şu şekilde pompalara yansıtılıyor;

İstanbul Anadolu Yakasında benzinin litre fiyatı: 21,17 TL,
İstanbul Anadolu Yakasında motorin (mazot) litre fiyatı: 19,34 TL,
İstanbul Anadolu Yakasında LPG litre fiyatı: 10,47 TL üzerinden satışa sunuluyor.
İstanbul Avrupa Yakasında geçerli olacak olan benzin litre fiyatı: 21,22 TL,
İstanbul Avrupa Yakasında geçerli olacak olan motorin litre fiyatı: 19,40 TL,
İstanbul Avrupa Yakasında geçerli olacak olan LPG litre fiyatı: 10,74 TL olarak pompalara yansıtıldı.
Ankara’da Benzin litre fiyatı: 21,57 TL,
Ankara’da Motorin litre fiyatı: 19,77 TL,
Ankara’da LPG litre fiyatı: 10,67 TL üzerinde satışa sunulmaktadır.
İzmir’de Benzin litre fiyatı: 21,58 TL,
İzmir’de Motorin litre fiyatı: 19,85 TL,
İzmir’de LPG litre fiyatı: 10,52TL olarak satışa sunulmaktadır.
Önemli uyarı! Haber kanalımızda belirtilen fiyatla il bazında olup diğer illere, ilçelere ve bayiler göre değişkenlik gösterebilmektedir.

 

Etiketler
  HABER GALERİ
  Bu haber 195 defa okunmuştur.   Kaynak: özelhaber
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER DÜNYA Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI