6’ncı İstanbul Ekonomi Zirvesi başladı

İstanbul Ekonomi Zirvesi Küresel Değer Zincirleri’ ana temasıyla Çırağan Sarayı’nda başladı. Zirvenin açılışında konuşan Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, “Zincir marketler meselesi son günlerde çok tartışılıyor. Elbette devlet marketleri denetleyecek, kurallarını koyacak. Ama bununla birlikte serbest ekonomi kurallarına da sonuna kadar uymaya devam edeceğiz. Ortalığı karıştırmaya çalışanlar da var. Biz bunlar aldırmayacağız, birlik ve beraberlik içinde hem ülkemizi kalkındıracağız hem de milletimizi daha güvenli, huzurlu bir yaşama birlikte götüreceğiz” dedi.
 Tarih: 08-12-2022 15:00:00
6’ncı İstanbul Ekonomi Zirvesi başladı

 9 Aralık’ta Altın Değerler Ödül Töreni ve gala yemeği ile sona erecek zirveye Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu, Azerbaycan Ekonomi Bakanlığı tarafından kurulan Azpromo’nun Başkanı Yusif Abdullayev, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak, Koluman Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Saltık, Kadın Girişimcileri Derneği (KAGİDER) Başkanı Emine Erdem, Dünya Bankası Kıdemli Ekonomisti Sibel Kulaksız, bakan yardımcıları, STK temsilcileri ve çok sayıda iş insanı katıldı.  


Zirve, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA), Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), Kadın Girişimcileri Derneği (KAGİDER), Zorlu Enerji, Koluman Otomotiv, Mercedes Benz Türk, Borusan Otomotiv BMW, Vakıf Katılım Bankası, Sanofi, Shneider Electric, Mersin - Tarsus Tarımsal Ürün İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TÜİOSB) ve Pekhan İnşaat’ın destekleri ve sponsorluklarında gerçekleşiyor.  

Daha iyi bir dünyayı mümkün kılmak amacıyla düzenlenen İstanbul Ekonomi Zirvesi’nde 2 gün boyunca dünyanın ekonomik durumu, iklim değişikliğine uyum, güvenli gıdaya erişim, gelir dağılımındaki adaletsizlik, toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadınların güçlendirilmesi, tüm insanların barış ve refah içinde yaşamasını sağlamak, gelecek nesiller için yaşamı sürdürülebilir bir biçimde iyileştirmek, sürdürülebilir enerjiye erişim, kaynakların verimli kullanılması gibi konular ele alınacak. Dünyadaki mevcut gelişmelerin ve gelecek öngörülerinin paylaşılacağı, mevcut sorunlara etkin çözümlerin aranacağı oturumlar ve paneller düzenlenecek.  

Etiketler
  Bu haber 5739 defa okunmuştur.   Kaynak: UlusalAjans
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER EKONOMİ Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI