2022’de mobil uygulama indirmeleri yüzde 9 arttı

Aralık ayı pek çok sektörde bir önceki yılın özetlerinin ve gelecek yıla ilişkin öngörülerin paylaşılmasıyla başladı. Bu kapsamda mobil uygulama analitikleri alanında faaliyet gösteren data.ai, 2022 özetini ve 2023 tahminlerini yayımladı. 2022’ye dair veriler, mobil uygulama indirmelerinin bir önceki yıla kıyasla yüzde 9 arttığını gösterirken, raporda 2022’deki toplam mobil uygulama harcamalarının 129 milyar dolara ulaşabileceği belirtildi. 2023 öngörülerinde 14 mobil uygulamanın, mağaza harcamalarında 2 milyar dolar barajını aşacağı belirtilirken, bu uygulamalarının 11inin mobil oyun olacağına dikkat çekildi.
 Tarih: 22-12-2022 15:10:00
2022’de mobil uygulama indirmeleri yüzde 9 arttı

2022 ve 2023 mobil uygulama trendlerini değerlendiren Growing Business Center Kurucusu ve video içerik üreticisi Eyüp Esen, “Küresel ekonomik gelişmelerin etkileri mobil uygulama harcamalarına yansısa da, 2022 mobil ekosistem için önemli bir yıl oldu. Bugün pek çok iş süreci dijitalde yürüyor. Tüketiciler, birçok ihtiyacını mobil uygulamalardan karşılıyor. Bu durum önümüzdeki yıllarda değişmeyecek ve mobilin yükselişi devam edecek” dedi.

MOBİLDE OYUNLAR LİDERLİĞİNİ KORUYOR

Beklentilerin 2023'te mobil oyun harcamalarının 107 milyar dolar seviyesinde seyredeceğini gösterdiğini söyleyen Esen, “ABD'nin ünlü yatırım bankalarından Morgan Stanley, tarihsel olarak tüketicilerin durgunluk dönemlerinde dahi video oyunlarına harcama yaptığını söylüyor. Bugün oyun ve eğlencenin merkezini oluşturan mobil sektörü de ekonomik dalgalanmalara rağmen dayanıklılığını koruyor. Sosyal medya platformları, dijital dünyada sosyalleşmenin, iletişim kurmanın merkezinde yer alıyor” diye konuştu.

2028'DE MOBİLDE HARCANAN ZAMAN 6 TRİLYON SAATİ AŞACAK

Öngörülerin 2028’e gelindiğinde mobilde harcanan zamanın 6 trilyon saati aşacağını gösterdiğini hatırlatan Esen, değerlendirmelerini şu ifadelerle sonlandırdı:

"Bağlantı teknolojileri geliştikçe mobil platformların popülaritesi de artıyor. Mobil, her geçen yıl alışverişin, eğlencenin, iletişimin merkezinde yer alıyor. Bu kadar hızlı büyüyen bir sektörde kullanıcıların gerçekten işlerine yarayacak uygulamaları bulması da zorlaşıyor. Bu noktada, kanalımızda ürettiğimiz mobil uygulama odaklı video içeriklerle kullanıcıların gerçekten kullanışlı olan mobil uygulamalara erişmesini olanaklı hale getiriyoruz. Mobil uygulama videoları kanalımızda 7-8 farklı konseptte yayımladığımız içeriklerimizle kullanıcıların mobil dünyaya dair başvurabilecekleri nitelikli bir rehber olmayı hedefliyoruz. Bankacılıktan yatırıma, görsel düzenlemeden market teslimatına, mağazalardan indirilebilen uygulamaları ayrıntılı bir biçimde inceleyerek, kullanıcıların en çok ihtiyaç duydukları mobil uygulamaları kolayca seçmelerine yardımcı olmak istiyoruz."

Etiketler
  Bu haber 5835 defa okunmuştur.   Kaynak: UlusalAjans
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER TEKNOLOJİ Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI